Don´t You Cry

Plötsligt är du  inte längre
med som förr,
inte alls
som du en gång var

Du är för mig
dold och gömd
som en dimma,
bortom
och höljd

Ingen ser åt mitt håll
när jag glider in
över skolgården
obemärkt,
ständigt påmind

och inuti mitt hjärta
blåser vinden ett hål,
som du borde fylla

What Have I Done

Ja nu är äntligen ännu en tenta gjord.. Var är min motivation?? Tentorna är egentligen så lätta, men jag pluggar och fokuserar alldeles för dåligt inför dem. Trist, när det skulle kunna gå så bra!

Nu laddar jag om för att cykla ut till stallet, ska rida busen idag! I måndags red jag en annan häst i stallet, ett halvblodssto som var riktigt ridbar och fin, det va skoj! Kul att sitta på nåt annat emellanåt. =)
Sen blir nog kvällen väldigt lugn.
Ska äntligen börja planera inför fredag, sen har jag varit så dum och lova att jobba på lördag mellan 9-18, kunde inte säga nej, det är ju röd dag och jag behöver pengar, men trist att det är dagen efter man blir gammal och behöver dricka ;)
Ne jag måste nog cykla iväg nu innan tröttheten kommer ikapp mig..

Här är stoet jag red i måndags.


sjukt galet!

Måste bara länka detta sjuka klipp! Alla som är hästintresserade kommer garanterat tycka lite synd om hästen, jag tycker att det e helt galet att denna människa får rida över huvudtaget, han borde stoppas! Ni som inte är speciellt intresserade av hästar kommer även ni se tydligt vad som är tokigt i klippet!

Filmfestival

Denna vecka är det kortfilmsfestival i Uppsala, jag sitter och kollar runt lite bland filmerna som skall visas och funderar på om jag ska ta mig tid till att se några i helgen. Det är svårt, svårt att välja vilka man ska se, det är otroligt många som visas och det var inte gratis så man vill ju välja ut några som eventuellt kan falla en i smaken..
Bland mitt letande hittar jag även mycket, väldigt mycket konstigt bland annat denna kortfilm..Feeder: en kortfilm som gör dig illamående! Filmad helt och hållet från insidan av en mun, berättar Feeder en historia om överkonsumtion. Man filmade med en mikrokamera och en stabilisator specialdesignades för produktionen av denna film.

Ja vad ska man säga, den är från Unitet Kingdom och det är en man vid namn Joseph Ernst som regisserat den och det är hans första kortfilm. Tror ni han gör succé?


Ny låt jag gillar. God natt


tänkvärt

"Mycket få människor lever idag - de flesta gör förberedelser för att leva i morgon"

Aprés Moi

Hur gör man när man vill synas, när man bara önskar att någon ska se just dig? Kanske till och med titta lite extra? Hur går man tillväga för att inte verka för ivrig? Varför måste livet gå ut på att göra så många chansningar och så många val? Varför ska det alltid vara så många stora känslor som alltid ställs på spel? Vad är vitsen? Eller är det bara vissa personer som känner extra mycket? Vi "tänkare" kanske tar åt oss extra mycket, vi kanske är fegare än andra och tar åt oss hårdare om vi "misslyckas" med något? Vi kanske bryter ner allt till molekyler och analyserar  sönder det som finns kvar... Kan detta vara brist på självförtroende eller är vi bara såna som personer, kommer vi alltid vara så här? Är det positivt eller negativt, kan man vända det till enbart fördelar?
Tänk att kunna skina som en leende ängel!

Skam och skuld.

Jag är inte
en schlager.
Jag råkar bara handla
om samma saker.
Jag har en slagdänga
i hjärnskålen.
Jag skrider som ett luciatåg
mellan sängkläderna.
Jag skiner
som en kristallkrona
i mina inre tomrum.
Fästmän
med felaktiga bruksanvisningar
ligger förtöjda i bakvattnet.
Jag är mitt eget
decilitermått av smärta.
Pillerburkar. Blåmärken. Puderdosor.
Flyhänta justeringar
av klara kalla faktas
regelbundna skönhet.
Och en blind brevbärare.
Alldeles för många adressater.
Ingen avsändare.
Skam och skuld.Detta var en text som vi fick arbeta med på skolan idag, den är skriven av författaren Kristina Lugn. Det vore jätte kul om ni läser texten några gånger och skriver en kommentar om vad ni tror att den handlar om. Skulle vara roligt att jämföra allas olika syn på texten och dess innehåll.
Man tolkar ofta texten på egna erfarenheter och kunskaper.

Click

Idag har jag gjort allt annat än det jag skulle känns det som.. Måste bara påpeka hur otroligt fint det är att se två människor bli förälskade, att man som utomstående ser allt från ett annat perspektiv utan deras egentliga vetskap. Det är vackert.

Det är verkligen kalla vindar här nere nu och jag har nästan blivit beroende av varma choklad, jag känner mig lite för fattig för att köpa Oboy, så jag gör så här istället,
2 1/2 tsk socker och 2 tsk kakao, rör om och häll på mjölk (i en lagom stor mugg) sen micra jag det i ca 1 1/2-2min och det blir så gott!!
Halleluja!

Idag fick jag ett glatt besked! Vi har äntligen fått tag i biljetter till den efterlängtade teatern, Scener ur ett äktenskap, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Jag ska få se detta!! Det har varit så svårt att få tag i biljetter, allt blev slutsålt och nu har det extra föreställningar i januari =) Längtar!!!

 

Jag brukar vara emot, eller jag är faktiskt emot att folk visar sina dagliga outfits och vad de önskar sig för kläder i övrigt. Men jag bara måste visa en klänning som jag önskar mig! (Lite för dyr dock)

Och sen när jag ändå är inne på modet måste jag lägga en kommentar ang de stövlar som är i mode nu!

Jag skulle allvarligt kunna putsa upp mina ridstövlar och de skulle vara mycket snyggare en dessa, min kostade 5000:- hur många köper vanliga stövlar för det? ;) Jag tycker iaf att det e skitfult att ha det i vardagliga sammanhang.

Har ni märkt att jag skriver inlägg på natten, skulle kunna kalla detta för en nattblogg :P
Nu ska jag snart sussa, ska upp tidigt och plugga.

Make It On My Own

Helgen har gått alldeles för fort.. Blir en fullspäckad vecka i skolan nu, med massor av plugg.
Det har varit en relativt lugn helg, jag har ridit två gånger och det har varit så otroligt underbart! Han börjar bli så grymt fin nu den lilla prinsen! :D

När jag blir rik och har lite ledig tid önskar jag mig dessa modeller..


En 67:as mustang, älskar färgen!67:as camaro vill jag helst ha som cab.


En amazon från 66, till för att busköra lite med ;) och njuta.Sov gottStill Alive

Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem.

Love


Kommer alla människor få uppleva äkta kärlek? Jo alla gör väl det någongång i livet sen är det nog väldigt individuellt hur det utvecklas.. Kärlek kan även se väldigt olika ut och ibland vara både svår att tolka och förstå. Men den är på något sätt oundviklig, folk kan fly på olika vis, vilket kan beror på rädsla, att man är rädd för att åter bli sårad, sviken och ensam. Men den finns där ute runt omkring oss hela tiden, man ser den extra mycket när man tror att man inte behöver den eller när man bara känner sig tom och mindre intresserad, det är då den visar sig som mest? Varför gör den det, är det för att visa oss hur stor kärleken är!? Att vi inte är skapta för att klara oss utan den, vi vill bli bekräftade och känna oss älskade.. Vi behöver nog alla olika sorters kärlek för att känna oss fullbordade inuti.   
Tänk att alltid få uppleva känslan att vara avgudad eller att man har någon som aldrig får nog av att visa vad han känner eller bara vill finnas där för en hela livet! Hur lyckas man att hitta en sådan partner, går det överhuvudtaget? En livskamrat som man bara vet att det kommer att vara vi resten av livet och att man utvecklas tillsammans hela tiden och har livsglädjen och kärleken finns där hela tiden... Jag tror att det är ett fåtal personer som får uppleva det. Jag såg Ghost i kväll, en hyllning av Patrick Swayze, i slutscenen när han går över till andra sidan säger han, att det är en underbar känsla för att kärleken följer med oss...
Nu är detta film jag vet, men det är en vacker film, mellan två personer som verkligen älskar varandra. Det är en scen som är så fin där han får tillåtelse att låna Ode Mae´s kropp för att få chansen till att beröra hans tjej en sista gång, det är fint..Just nu är jag inte mycket för kärleken, men den kan på nåt vis inte sluta ge oss hopp för den finns där ute, överallt, bara man är mogen och öppen för den...

I´m Losing You

Jag har alltid tyckt om att "småkika" in i fönster när jag är ute och går. Jag tycker att det är roligt att man på en sådan kort stund som när man passerar ett fönster på ett hus eller lägenhet hinner fantisera och bilda sig en egen uppfattning om hur andra människor har det. Man hinner se så mycket (eller så är det jag som har en vild fantasi och tror att jag ser mer än vad jag gör) bland annat hur de har inrett, om de ser ut att bo flera där, jämnställdhet, ensamhet, gemenskap, ålder, aktiviteter, olika stilar och koppla det till det man ser utanför, på gården eller den lilla uteplats de har. Jag tror ändå att man kan se lite hur människor egentligen har det genom att endast se in i deras liv under några få sekunder. Lite mysigt och skrämmande på samma gång.

RSS 2.0