light

Ja då var det första advent igen.. November månad har gått ruskigt fort. Just nu slöar jag framför tv:n, och kollar på ensam hemma, det är nostalgi, oj vad många år sedan jag såg den filmen.. Annars tar jag det lungt och försöker kurera mig, drog på mig nån skit i fredagsmorse, nu måste det bara gå över. Man skulle bli sjuk stressad av att vara hemma från skolan, sen har jag tagit på mig att jobba lite natt, så några dagar kommer nog bli lite annorlunda denna vecka. Bara jag inte blir värre, smärtan sprider sig i kroppen, sitter i halsen, vänster sida av huvudet och ryggen. Sen ska våran lilla invalid till häst börjas ridas igen och jag lovar att man vill vara så pigg som möjligt när man rider honom, hehe..
Sen vill jag bara påpeka att jag har världens goaste hund! Love her! <3
Jag frågar, gråter du? Du smakar salt...


I trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind

Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig
allt det du aldrig haft
Men var för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt

Jag trycker läpparna
lätt mot din hals

Jag frågar “gråter du?”
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent

Nu är det för sent(Kent- Chans)


Koma

Jag kommer att försvinna in i min egen värld för en stund, jag har precis fått en otroligt svår hemtenta, det är egentligen inte rimligt att den ska se ut som den gör jag skulle kunna spy hur mycket galla som helst över detta, men orkar inte, jag går in i min tentakoma nu och återkommer på fredag och får försöka göra det bästa av situationen. Nu ska jag göra kväll efter snart 11h konstant pluggande.. Tar tag i det jobbigaste imorgon och torsdag och förhoppningsvis bara finslipning fredag morgon!Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning;
en tid då människor är så flitiga att det blir dumma.

(Oscar Wilde)

Hey Trouble

Jag funderar på hur jag ska lägga upp morgondagens förmiddag, kl 12.00 får jag min hemtentamen, som inkulderar en 15hp kurs i matematik (underbart)... Jag skall vara så pigg, effektiv och så motiverad som möjligt, hur ska detta ske?
Jag får nog börja dagen med att städa iaf för jag vet att jag inte kommer att kunna koncentrera mig överhuvudtaget om det är minsta lilla smutsigt, sen en powerwalk med hunden så jag slipper ha dåligt samvete för henne och kanske handla lite kanske. Och äta lunch innan så jag inte är hungrig...
Å jag är inte alls förberedd på detta.
Usch och fy nu ska jag inte tänka på den, tar skiten som den kommer imorgon! ;)


Utmanad

Jo nu är det ju så att jag blivit utmanad, jag ska skriva tio saker ni inte vet om mig..
Jag brukar försöka att inte vara allt för personlig på bloggen så får se vad jag kommer på.

1. Jag älskar inredning.
2. Drömmer om en egen dressyrhäst.
3. Gillar psykologi.
4. Tycker om att ge bort presenter eller att överraska personer.
5. Jag klipper min hund själv.
6. Jag avgudar mina bröder.
7. Tycker om att baka och laga ny mat.
8. Har sömnproblem.
9. Skulle inte klara mig en dag utan musik.
10. Är livrädd för djupt vatten.

Haha ja där var det 10 saker om mig som ni kanske inte visste =)

Miljoner mil bort

Idag var jag på julmarknad vid Ulva kvarn strax utanför Uppsala med två kära vänner, jag fick tyvärr ej in den rätta stämningen av många olika anledningar, men den största var nog att det inte finns någon snö istället solsken och +8c... Inte för att jag klagar på vädret nu när vi fördubblat våra soltimmar i november pga denna dag =)
Hoppas iaf på snö till jul.
Jag saknar Jamtlis julmarknad, inget kan nog slå den.. Glllööögg ;)


Jungleland

Idag är det min lediga dag, jag ska inte göra speciellt mycket. Klippa klart hunden, få trevligt besök av en kompis ikväll och jag tror även jag ska kika runt lite i det oändliga, såkallade internet efter julklappar, det närmar sig första andvent!
Lite snö till dess vore inte helt fel, folk börjar redan pynta upp balkongerna och snart drar julmarknaderna igång..
*Mys*


Jag saknar mysiga skogspromenader utan krav.


 

 


right or wrong

Ja är det bra att lagstifta om ett maximalt midjemått? Jo Japan har satt en lag på just detta och jag finner detta lite intressant. Denna lag skall bidra till mer besparingar inom sjukvården och dessutom ge en bättre hälsa.
Sedan förra året får kvinnor över 40 år inte mäta mer än 90 centimeter om midjan. Gränsen för männens kula är 85 centimeter...
Och företag hotas med böter om deras anställda är för runda. I år tvångsmäts 56 miljoner japaners midjor. I landet lider fem procent av fetma, jämfört med 35 procent i USA.
Ja lite konstigt tycker jag att det kan vara att det inte finns en minimum gräns också, det påverkar ju även hälsan och sjukvårdkostnader?!
Nu är det ju så att fetman ökar rätt dramatiskt i välden, men det har ju pågått i några år nu och är det så här det ska lösas på bästa sätt?
Jag hörde även nyligen, på radion, att man nu snart har hittat medicin mot viktproblem, men de talade även här bara om fetma, hur man skall gå ner i vikt. Är det verkligen där problemet ligger?? Vad exakt är det fetman i största grund beror på? Orkar man inte bry sig om sånt, är det för dyrt just för att det kommer krävas för mycket åtgärder? Ja frågorna kan bli oändliga, jag tror iaf att de börjas i fel ände, men va vet jag allt kanske kan lösas med medicin och olika slags dieter...

Walk like a zombie

Jag har gått som en zombie idag, själen och kroppen har varit splittrade, de har liksom inte varit helt samspelta kan man säga.. Det var en tuff natt i natt! Oj oj, den är helt klart obeskrivlig.

Jag frågade en vän i går om han var lycklig, han svara att han var otroligt lycklig och att han mådde så bra, det är så underbart att höra en sån sak. Han sa att han älskade sin tjej mer och mer  för varje dag som gick, undra om jag någonsin kommer att träffa någon som älskar mig för den jag är och bara mer och mer ju längre tiden går, det vore väl lycka!? Obeskrivlig lycka...My new friend

Fredagen den 27/11 spelar Maia Hirasawa på Katalin här i Uppsala och på lördagen spelar Eldkvarn! Ja fan va sugen jag blev att gå dit!

 

Nu ska jag städa lite och kanske baka en kaka. Det blir besök från norr i helgen.


Sista scenen

Jag är påväg hem

Skär längs gränsen,
balanserar
som en nyfödd

Står i dörröppningen
till ett stort mörkt rum,
begrundar
utan att gå in

Mitt ansikte
speglas i fönstret,
flyter fram
över skog och lador

Utanför,
under sorgens välvda vinge
ligger hoppet
och allt det vackra
som rymmer

min sinnesro

Konst?

Jag har insett att jag tycker det  är rätt kul att byta nagellack och matcha dem till olika outfits! Hittade en tävling som lottar ut presentkort hos nagelgiganten.com, för att komma till tävlingen klicka här. Är man en fattig student som jag är detta ett ernjudande man bara måste ta tillvara på, coolt om man skulle få till riktigt bra naglar någongång. =)


Till jul kanske? ;)


Om jag skulle få döda någon så vore det du

Jag trodde jag kände honom, jag trodde jag dög.
Jag somnar återigen med tårar.

暴力

~*~

Det saknas något, känns som våld.
Slag, sparkar, ilska, brutna ben, blod,
blåmärken, öppna sår, en annan smärta.
Ge mig våld någon,
Våld!Linslus

Min lilla linslus är på Ultuna nu.. Han var ute å rännde igår, kastade av den andra medryttaren och drog sin väg (inte tillbaka till stallet), fyra timmar senare efter larmning av räddningstjänsten och så, hittar man honom på en golfbana. Han hade skadat sig på ett framben och har nu fått såret rengjort och vi får hämta hem honom tidigast måndag, suck..

Nu ska jag satsa på en intensiv pluggdag, stenhårt arbete väntar.. Jippie!

Dagens garv!

Haha, jag och Karin fick oss ett rejät skratt idag.. Vi båda var nog väldigt trötta efter en lång vecka med alldeles för mycket plugg.
Här kommer en bit ur våran konversation:
Karin: Fan mamma har fått tag i en pianostämmare..
Jag: Jaha.
Karin: Ja de är skit svåra att få tag på.
Jag: Okej, en pianostämmare?!
(kort tystnad)
Jag: Men hur ser en pianostämmare ut??
Karin: (Asgarvar) Nej men en pianostämmare är en person!
Jag och Karin brister ut i ett hysteriskt skratt, helt okontrollerat! :D

Undertiden vi pratade såg jag hur man lyfte på locket till pianot och sen försökte jag klura ut hur en stämmare kunde se ut för att passa in där någonstans.. (Helt sjukt).
Medans Karin ser en stor man framför sig när jag ställer frågan...
Det var ju så att jag först trodde att hon menade en gitarrstämmare, men sen när hon sa piano kopplade de inte direkt, jag hade en teknisk pryl i tankarna.. Tokigt, men så otroligt kul!!!

One


Nattvisan för i kväll


Avtrubbad
You´ll Find A Way

Jag har insett att jag missat en massa avsnitt av Supernatural, hur fasiken har det blivit så?! Trist, den serien är en del av mitt liv.
Helgen har gått alldelse för fort och man är tyvärr åter i verkligheten imorgon igen. Jag har ju varit lite duktig och jobbat i helgen! =)
Rätt nöjd med helgen ändå. Nu är jag ensam i flera dagar, hur ska det gå, egentligen vill jag inte vara ensam, det är en trygghet att ha någon omkring sig. Jag är lite rädd för ensamheten, jag medger det.. Jag tror faktiskt att det är en stor rädsla för väldigt många, man är trygg i det man har, man kanske inte alltid är lycklig men man lever i tryggheten av att inte vara själv. Hur kommer det sig att vi behöver det, är det brist på självkänsla? Eller dåligt självförtroende, man kanske tror att man förblir ensam om man tar steget till att vara det? Ja jag vet inte skälen kan nog vara många... Men jag tror att man blir stark av att våga, våga nya saker och våga utmana sig själv!


(Grabbarna i Supernatural)


RSS 2.0