Kanske är jag en pervers självplågare...

Jag håller på att läsa Ingmar Bergmans bok "Scener ur ett äktenskap", jag ska ju gå på den teatern nu i januari. Jag har blivit så sugen nu efter boken, jag ska läsa ut den senare ikväll, men den var bra helt klart. Jag borde läsa mer av honom för att bilda mig en uppfattning av hans verk.

Denna bok tilltalar mig väldigt mycker just nu, det kanske är därför jag gillar den.. Detta är ett av hans manus som han skrivit som ej "talar med hans egen röst", han sa även att det tog 2 1/2 månad att skriva dessa scener och det tog ett vuxenliv att erfara dem.
Ett citat ur boken, "Men jag är bunden vid dig. Jag vet inte vad det beror på. Kanske är jag en pervers självplågare eller kanske är jag bara den trogna typen, som fäster sig bara en gång i livet. Jag vet inte. Det är så svårt..."
Det är fascinerande hur bra deras kommunikativa förmåga med varandra är, trots det hemska och jobbiga det konstant utsätt för i förhållandet till varandra. Jag gillar att de är duktiga på att konversera och att det beter sig vuxet i många situationer, på ett sätt som är sällsynt i dagens samhälle.

En scen som jag speciellt fastnar för är hur de på slutet av scen fem ska enligt tidigare överrenskommelse skriva under skilsmässopapperen, det är en stark scen med många sekvenser, men det slutar iaf med att de blir osäkra på om de verkligen ska skriva under papperen, vilket det gör efter en stunds brutalt, besinningslöst, hatfyllt slagsmål, som pågår tills båda är blodiga, rasande och uttrötta... För första gången under deras förhållande som gifta får de ut sina aggressioner och inbundna känslor, verbalt och fysiskt. Efter detta slagsmål, pratar de återigen som vuxna människor, de skriver båda under skilsmässopapperen.
Marianne som har den kvinnliga huvudrollen avslutar scenen med att säga- Vi skulle ha börjat slåss för längesen. Det hade varit mycket bättre.

Läs den om ni har tid, man läser ut boken på några timmar om man vill, det är endast 6 scener.


 


24e

Så nu är jag uppe i de jämtländska skogarna, det kändes som en evighet att åka hit idag men annars gick resan bra.
Nu är det teoretiskt sätt julafton! God jul allesammans. Alla paket är inslagna och imorgon blir det lite stök med maten och julgodis innan besök av släktingar.
Det är ett russ från stallet som bloggar i tidningen ridsport över jul och nyår, kolla gärna in hennes blogg här.
 

Oj, redan den 23:e..

Tiden rusar iväg, jag kan inte säga om det är på gott eller ont.
Idag var jag till stallet, jag red ut det lilla odjuret och vi fick med oss sällskap av Karin. Det var så kul, vi både trava och galoppera lite, det var helt underbart! Han älskade det och han kändes fräsch! Han är ju under igångsättning nu, så det var verkligen extra kul att få börja arbeta han lite. Och underlaget var perfekt, älskar att rida i snön.
Ja det var en perfekt ridtur trots -13grader.

Nu ikväll har jag bakat en kaka som jag ska ta med mig upp till Jämtland imorgon, jag måste nog säga att jag saknar dem där uppe lite nu, var ett tag sen jag var hem.
Sen har jag börjat packa lite och fixat mina naglar med lite pynt från nagelgiganten. Känns som jag kommer att glömma att ta med mig något, måste nog skriva en lista. Kommer vara smått stressad imorgon ,då jag ska fixa de sista julklapparna och åka till stallet och pussa hejdå på prinsen och sen hämta brorsan på tåget. Hoppas på att det bli bra bilföre och att det flyter på bra.
Oj det är virrigt i mitt huvud just nu, hehe.

Här kommer två jullåtar nu när det är dagen före självaste julafton.


The Pouges, Fairytale of New york


The Hives & Cyndi Lauper, A christmas duel

I still need you but i dont want you now

Här kommer en "Super Sandra låt" för att citera en av mina bröder! =)

Nu har jag juluppehåll, skönt..


Långa vägar

Min julklapp gick för 22 500kr... typiskt!
Denna akustiska gitarr är signerad  av Håkan Hellström. Kanske var det på just denna gitarr några av hans bästa låtar kom till!

Beundra den, använd den och känn Håkans närvaro i strängarna. Som han själv säger:

"This guitar kills boredom".

Pengar kan va härligt att ha! lova mig du som köpte den, att njut och ta väl hand om den!


pix

Här kommer några kort på stallet där min lilla man bor. Önskar mig en kamera i julklapp, då kan jag ta massor av kort på prinsen! =)

Stallet

 

Del av stadeklammaren

Gonatt


Jo gör ett försök till då

Jo nu har jag lyckats va med på en tävling igen.. Denna gång kunde jag  inte låtat bli då det var hästgrejer som pris!! =)Denna tävling hittade jag hos Mikaela Zimdahl som är en tävlingsryttare med en väldigt fin blogg.

dina händer är fulla av blommor

Nattens låt kommer här, måste säga att denna video är fin, jag har sällan tålamod att kolla på musikvideor, men jag fastna för den här...Lover I Don´t Have to Love

Vissa människor har  ju tendens att råka ut för jobbiga saker konstant, man kan ju undra vad som är meningen med det? Vissa säger att det finns en mening med allt som inträffar och att det också finns en förklaring till att vi stöter på vissa människor på vägens gång som bidrar med olika saker i våra liv som ví kanske inte alltid är medveten om, och att vi ska ta oss lärdom av allt som händer. Att det t.o.m. kan göra oss starkare, men är det verkligen så eller är det de starka som klarar sig igenom svårigheterna de utsätts för? Alla orkar nog inte kämpa stora delar av livet, alla har inte hopp om att det kanske vänder en dag, att det händer nåt positivt i deras liv som kan hjälpa dem att kämpa vidare.
Vissa kämpar hela livet, och vad har de då fått ut av de? Har de blivit starkare, har det fått känna på lycka, kärlek, de som gör livet värt att leva? Har de vågat ta tills sig dessa känslor, eller har de bara ägnat tid åt att kämpa och vänta på att allt ska vända och blir bra... Vad finns det för råd till dem som bara möter motgångar, hur kan man ge dem hopp, är det rätt att ge dem hopp om att kämpa vidare?
Lever de starka på hoppet? Vad gör då de svaga, är det de som begår självmord och blir inlagda på dårsjukhus, eller är det de som  bara försvinner och stänger sig inne? Eller är det kanske de som begår olika slags brott här i samhället.
Hur gör folk, det är ju rätt många som möter stora motgångar, och sen när det änligen lugnat ner sig lite kommer nästa och nästa, stor som liten..
Slutar det alltid lyckligt? Eller är deras öde förutbestämt, det ska testas hårt och se hur mycket smärta de orkar med, om de kan vända saker och ting till det lite mer positiva..

Brustna hjärtans höst

just nu räcker inga ord till för att beskriva det jag känner, så jag säger god natt!
Att fånga en vardagssituation

Jag var precis med om något väldigt vackert. Jag var ute med hunden och mötte en mormor med sina branbarn. Pojken som gick själv på marken var 1,5 år gammal. Han var så glad, han lekte i en liten vattenpöl, eller det var knappt en vattenpöl, men han såg väl möjligheterna i den ändå.
Han såg så himla go å gla ut, och han blev ju nyfiken på hunden, min hund är ju så söt, hon tycker att det är jätte spännande med såna där små människor, hon blir som brydd varje gång hon ser dem. Sen hälsar hon försiktigt och om det finns möjlighet pussar hon dom försiktigt en gång i ansiktet. Sen blir hon rätt nöjd kan man säga.
Men han fick forstätta klappa henne lite.
Och sen när vi prata en stund skulle jag gå vidare, då jag fick reda på att han hade en lillasyster som låg i vagnen som bara var några veckor gammal.. Och hela hans utstrålning och kroppshållning var så otroligt kul att se när han pekade på henne för att just visa mig att han hade en lillasyster. Han var en stolt 1,5-åring! Helt underbart att se.
Han hade ett sånt fint och konstant leende över hela ansiktet. Lycka!

Neeejj!!!

Min pärla är åter igen till salu.. Hon kommer eventuellt säljas till sommaren. Önskar att någon hemifrån kunde köpa henne och ge henne ett varaktigt hem, hon behöver verkligen komma till en stabil plats! I västa fall att jag köper henne om några år, men hon måste iaf komma till någon som vill ha henne tills dess...
Mitt lilla hjärta vad jag ångrar att du blev utsatt för detta, du är trots allt en enmanshäst.


Baby please come home

Ikväll har jag och vänner bakat julgodis! Oj vad magen blev full av onyttigheter... Sen har jag och några till börjat planera lite inför sommaren, så spännande!! =) (längtar)
Nu ska jag försöka sova, måste plugga som en tok imorgon. och på eftermiddan ska jag till busen, har även intaget i stallet. Hoppas på att slippa regn, ge mig lite kyla tack!
Lägger in en snutt med lite julstämning, som är ett måste nu innan jul.
Kvalitén är tyvärr inte så bra, men jag ville verkligen ha den med just U2 sen slank Band Aid in på ett hörn oxå..Ja så kan det gå..

jag trodde att det var ett skämt men det verkar inte så..?
Lyckodag?!

Äntligen har jag av alla lyckats vinna något!! Jag är glad idag, tack Millah! Jag har vunnit ett presentkort hos Nagelgiganten.com, nu ska jag se till att köpa mig en alldeles egen julklapp! =) 


Boops

Nu har det kommit på en genial idé som jag tror kommer slå igenom stort!!! Istället för att att göra bröstförstoring med silikoninplantat, kan man nu eller iaf snart ta fett från lår eller rumpa och spruta in i brösten! Coolt va??
Alltså skaffa större bröst med hjälp av stamceller och eget oönskat fett! Denna artikel läste jag i aftonbladet idag och det verkar som det bara är en tjej som gjort det hittills. Vad tror ni? Jag tror iallafall att det blir succé, vem vill inte bli av med lite överflödigt fett som är sådär segt att träna bort?! Och det känn ju som det är väldigt många som önskar göra bröstförstorningar.
Hursomhelst så ska tio kvinnor till testa denna metod, går allt som det ska så kanske det blir full rulle. Dessa kvinnor påbörjar behandlingen i maj och går allt bra kan metoden finnas ute på marknaden om ett halvår från maj sett då. Lite spännande, detta måste jag hålla mig uppdaterad inom!
RSS 2.0