All I Need Is You

Regina Spektor spelar på Cirkus i höst, Olle Ljungström spelar på Katalin den 25/9, Ane Brun på Cirkus den 28/10, Elin Ruth Sigvardsson på Katalin i november likaså Maia Hirasawa och Frida Hyvönen, jag har insett att jag inte kommer ha råd att se alla dessa som jag så gärna önskar, det finns även fler jag kan tänka mig att se.. Jag har även insett att jag skulle ha svårt att klara mig utan musik, jag lyssnar minst 2h om dagen, gärna mer om jag har tid. Det hjälper när jag är ledsen, ensam, partysugen, glad, irreterad, förbannad eller om jag bara vill fundera lite.. Musik om nåt kan få mig att må bättre eller hjälpa mig att förstärka en känsla.
Jag kan vara fruktansvärt irreterad och det som kan hjälpa är att sätta igång Lily Allens Fuck You och bara sjunga med så är man på bätter humör, man får ut känslorna på ett finare sätt..




Det var kul igår att se vilken salig blandning av folk som var på Miss Li, det gick en skön känsla genom kroppen på mig när jag såg ett par runt 50-årsåldern som bar kostym repektive kavaj och släppte loss som aldrig förr, de tog kort med mobilerna och njöt av hennes spelning, det var garanterat en underbar spelning som gav dem båda något fint tillbaka.
Det var en bra spelning och det är så kul att se musiker spela, vissa visar så tydligt att de "går in" i musiken och blir tillfredställd på ett sätt som vi kanske har svårt att förstå.





Damaged Ones

Man kan förknippa det med ett infekterat sår som aldrig vill läka, det rivs upp igen hela tiden. Det blöder, det gör ont, det lämnar ärr... Minnen för livet, de finns där fast man inte vill bli påmind om dem, man vill glömma det som hänt. Man vill bara vara hel igen. Man vill vara fin, det som krävs för att lyckas med just detta kanske är att gömma eller täcka över det med något ytligt? Hur gör man när man konstant blir påmind om den tuffa idiotin man själv skapar beronde på situation? Det sista man vill i ett sådant läge är att just bli påmind, man vill släppa det som hänt och gå vidare, starkare än någonsin, är detta möjligt?

Tidsfördriv.

Lista.

Vilken svordom använder du mest?
Fan

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på hur mkt pengar men en utlandsresa skulle sitta fint.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jo

Tittade du på tecknat när du var liten?
Yes, det va goa tider det =)

Hur många syskon har du?
3 bröder

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Både och faktiskt

Vad har du för väder just nu?
ja du, det är rätt mörkt ute, men uppehåll iaf

Vilken är din favoritfrukt?
Har ingen favorit direkt

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Imorgon skall jag upp kl 9.00.

Använder du flip-flops?
Det händer

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA, willys och coop

Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
Konstig fråga.. beror på, barnfamiljen kan ju vara mina kompisar, sen kan mitt humör vara avgörande.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, fast det kanske skulle behövas :P

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Har ingen CD-spelare här..

Vad åt du till middag senast?
Tro det eller ej, tjockpannkaka..

Kan du vissla?
Självklart :D

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det finns det väl alltid folk som gör.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
018

När flög du senast?
2år sedan

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Äger inget köksbord, men det som finns i denna lägenhet så är det 4a.

Läser du för skojs skull?
Ja!

Diskar du din egen disk?
ja och diskmaskinen.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

Vad har du med dig in på bion?
Någon att se filmen med.

Har du en blogg?
jo jag har ju det ;)

Vilket är ditt favoritämne?
Psykologi

Gillar du att flyga?
Jo

Hur många timmar måste du sova för att fungera?
hmm, jag kan sova rätt lite och klara mig bra, men gärna runt 6h eller mer.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Oftast är dem det.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jo måste vara det på Univeritetet annars går det illa..

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"undra om det finns en menig med allt?"

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
En James Bond brud som jag ej kommer ihåg namnet på och Tuva Novotny

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej

Om du var född av motsatt kön, vad hade du velat heta?
Sebastian kanske.

När badade du i en pool senast?
Oj kommer inte ihåg

Har du varit med i någon skolpjäs?
kommer inte ihåg det heller, eller jo om en Horse show räknas när jag gick på gymnasiet.

Hur många barn vill du ha?
Inget eller 2

Har du åkt moped någon gång?
Ja, många gånger!

Kan man vara vän med sitt ex?
Det beror på.

Vad har du i din väska?
Oj allt möjligt, beror på vart jag ska..

Vad lyssnar du på nu?
Blandat på Spotify, just nu Håkan Hellström med Hurricane Gilbert


Annorlunda behöver inte alltid va dåligt??

Jag är rätt duktig på att göra av med pengar.. Jag var och shoppade lite idag vilket jag personligen tycker att jag varit värd, jag har haft noll inkomst under sommaren och fick min första lön efter julis slit! Köpte två par jeansleggings på Vila, jag är nog rätt nöjd med dem, lite svårt att säga nu direkt för själva prövningen av kläder var en klass för sig idag! Tjejen som jobbade där var jätte trevlig och beskrev alla leggings olika egenskaper och gav mig flera olika sorter i storlek small.. Hon berättade att de gick ut sig rätt mycket efter ett tags användande, så om man fick på sig leggingens så var det rätt storlek, var de "för lätta" att få på så skulle de bli förstora efter ett tag. Så jag kämpade med typ 5 par olika leggings.. Jag blev nästan svettig där ett tag. Hon berättade att hon själv hade haft blåmärken på höfterna i början pga att de var så trånga att få på.. Men att de sen blev super sköna.. Det enda jag kan säga nu efter att jag inhandlat två par är att jag litar på henne och hoppas att de sitter bra efter ett tag, för jag e livrädd för att se ut som en stoppad korv.
Köpte även en tröja jag kollat in där ett tag. Sen köpte jag en finare partytop på Veromoda. Och jag får inte glömma min nya superfina väska med fransar!! Jag är så nöjd efter dagens inköp, jag är ivrig att få använda mina nya saker!!

Om mina gamla arbetskollegor skulle få höra att jag köpt vaselin idag skulle de säkert skratta :P Mottot där var Vilja, Våld och Vaselin! Tips om ni vill rengöra era läppar från tex torkad hud är att använda er av vaselin och strösocker, det blir som peeling, perfekt innan ni ska använda läppstift eller glans.

Jag har även inhandlat två biljetter till Miss Li på lördag!!! Ser verkligen fram emot det, har sett henne på storsjöyran en gång, men detta blir mer intimt.

Jag körde 1 1/2 timme på gymmet idag, det tar tid när man kör alla muskler x2. Men det känns bra, man känner sig duktig och att det är något som är bra för kroppen för en gångs skull.
Jo apropå kroppen så har jag bokat tid hos en massör på fredag, shit vad jag strör pengar omkring mig. Jag ska ju till frissan på torsdag oxå.. Gaaahhh.

So fucking fantastic

Min nya kärlek för tillfället: LILY ALLEN!

Nu har jag bestämt mig, två nya tattoos kommer snart att pryda min kropp! =)
Imorgon är det äntligen lön, så underbart! (om det inte krånglar på nåt vis då). Jag ska nog beställa en tid hos en massör oxå, kände mig så otroligt stel på dansen idag.. Ska kika runt lite om jag hittar nån som verkar bra.

Måste bara påpeka att min lilla vovve är så duktig. Jag har ju börjat borsta hennes tänder varje kväll och hon sitter bara där på toaletten och tittar på mig, jag skulle nog få göra det mest galna man kan komma på med henne tror jag!
Imorgon skall vi gymma igen, få se hur det går denna gång! :S Jag är den för ivriga personen, jag vill ha och se resultat på engång jag.. Men det tar nog ett tag antar jag.. Om jag har tålamod att fortsätta, men jag måste erkänna att det var rätrt skönt speciellt känslan efteråt.

Jag skulle fortfarande behöva vända tillbaka dygnet, men jag väntar nog tills efter helgen då skolan startar..




One More Time With Feeling

Jag är lite besviken idag, jag som hade sett fram emot att gå på dramaten på fredag, tyvärr hann det bli fullbokat även då. Så jag får vänta lite..
Idag ska jag försöka reda ut hundens päls, jag tror att det blir saxen, hon får nog bli korthårig igen. Min största fiende just nu är torkade tistlar!!! Det är taggiga små bollar som sitter värre än kardborre i hennes päls och blir hur svårt som helst att reda ut, plus att jag måste damsuga varje dag för att de blir så smutsigt när man försöker ta bort dem eller när det går sönder.. Jag gruvar mig att klippa henne, hon e så fin i denna längd.

Denna vecka är  det öppet hus på ett danscenter här i Uppsala, så jag och en kompis ska gå på det hade vi tänkt. Ikväll ska vi pröva på Feminine vibe och Jazz. Hoppas att det blir skoj! Det kostar 50kr för hela veckan så då får man passa på att anmäla sig till de danser man skulle vilja pröva på.

Igår var jag med om den underbaraste ridtur på länge, det hände egentligen inget speciellt förutom att jag kände stor kärlek till hästen och att den kändes bekräftad! Han gick med raska steg in från betet och var så positiv och under ridturen var det så fridfullt och alldeles perfekt väder. Ibland är det bara underbart att sitta till häst och se/höra livet runtomkring en, hundar som springer lösa, fåglar som kvittrar, människor som pratar i en behaglig ton, att möta massvis med joggare och deras olika stilar, möte med andra hästar, att se hur alla djur beta fridfullt i sina hagar och skogen är full av människor som letar svamp och sen att man själv får vara ute i den fina naturen som luktar frihet!



 



    
  

 

Stunder jag kan sakna...





















Moonless Night

Just nu ligger jag på soffan och lyssnar på trackslistan på P3, det var längesen jag gjorde det... Igår kom besöket ca 01.00 på natten och bara därför var jag för en gång skull trött den tiden, men då kunde jag somna nästan på en gång när jag la mig vilket va skönt. Under min väntan så målade jag mina naglar svarta för första gången och jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar det eller inte..
 
Moonless night

Ridturen gick iaf hur bra som helst, han e helt underbar! Och världens sötaste, han måste ses i verkligheten för att man ska ha en förståelse för hur gullig han är! Han är speciell, det är väl de jag brukar fastna för på djur.

Idag regnar det ute och jag funderar på vad jag ska göra för något.. Dagarna blir så tråkiga om man inte sysselsätter sig med nåt.. Nu slog det mig att jag drömde en asjobbig dröm inatt.. Apropå ingenting =)

Sen måste jag bara tillägga att videobloggar e bland de löjligaste jag vet!! Omoget på ett konstigt sätt..

När jag läste DN till frukosten idag såg jag att Ingemar Bergmans Scener ur ett äktenskap går på Dramaten, jag blev väldigt sugen på att se den!  Det är Jonas Karlsson och Livia Millhagen som har huvudrollerna.
Det handlar om Johan och Marianne har varit gifta i 10 år och de framstår som det perfekta paret. Allt är dock inte som det verkar. Regissören Stefan Larsson tar itu med äktenskapets plågor med hjälp av allvar och humor.
Jag bara vill se detta drama, Jag har alltid varit svag för Jonas Karlsson, men vore otroligt kul att se något Ingemar Bergam skapat, nu är det dock lite omgjort av Stefan Larsson men iallafall!


Stallet nästa

Nu ska jag åka till stallet snart och rida den lilla odågan! =) Han har vilat rätt mycket så det blir ju lite spännande!
Ägaren hade planerat hösten så det ska bli intressant att höra vad hon har för planer! Snart ska vi väl ta hem honom från betet, ska faktiskt bli lite skönt, han flyttar även ut till "magasinet" som det kallas, det står bara fyra hästar där så det blir lite mera privat, och det är stora rymliga boxar. Det blir nog super hoppas jag.
Jag ska verkligen försöka lägga ner mycket kraft på honom nu, det blir alltid svårt när man sätts i en situation då man måste prioritera, antingen åka till stallet och rida, eller vara hemma och plugga med hunden eller ibland hitta på något med vänner eller något annat för sin egen skull. Det kan blir lite krisigt i skolan och ändå tycker man att man förtjänar att gör något annat ibland. Synd att jag har fått dubbelt så långt till stallet nu..
Nu ska jag iväg och inhandla hundmat, sen ska jag till stallet. Jag måste hem till ikväll nångång jag ska få besök tills på söndag av några jag aldrig träffat, spännande!








Omnia mea mecum porto

Citatet "kärlek övervinner allt", stämmer inte alltid. Det är så mycket som kan gå fel även om man älskar varandra.. Jag tror att alla så småningom kommer att inse det, annars e man kankse ensam om att inte få göra det.. Men min önskan vore att kärleken skulle övervinna allt på denna jord, men det är en för stor önskan. Alla är vi olika, alla tänker olika, alla reagerar olika, alla har varit med om olika saker här i livet.. Livet är inte rättvist och kommer aldrig att bli det. Man får försöka att vara stark och göra det bäst man kan av det. Kom ihåg att man är regissör åt sitt eget liv..
Alla vill bli älskad.

Ögongodis!

Oj vilken dag.. Har regnat hela dagen lång, nu blåser det riktigt mycket oxå! Så trist.. Dagen fick inte precis den perfekta början, fick ett meddelande om att en jag känner gått bort i går kväll, hon var gammal och levt ett bra liv, hon somnade in lugnt och stilla, men det är sorgligt när det händer..
Annars har jag har städat lägenheten idag och lyssnat på musik. Jag har även sett filmen 17 Again, wow vad fin killen var! Vilka ögon och kroppen.. jag dregglade nästan.. =) Jag såg att han även är med i High school musical, måste kanske se den nu, såg den i bokhyllan när jag städade.



                                      (Han är ju faktiskt nästan perfekt i mina ögon)

Är allt verkligen bra att minnas..?





Hon är vacker. Och denna låt har gått om och om igen hos mig ikväll.

Vissa njuter av värmen och andra av regn..

Ja, jag som sa att jag skulle göra massa saker idag.. Vad har jag då gjort idag?? Hmm, jag kan börja med att det har regnat hela dagen- så trist! Jag och Peter har gymmat i ca 1timme, jag som inte lyft en vikt på många år.. Men det var rätt kul och jag måste säga att det var skönt! Få se om jag får någon träningsvärk imorgon...
Sen lagade vi en ny maträtt, det blev kyckling i vitlökssås med ris till, riktigt gott och enkelt att göra =)
Annars har jag bara gått kortisar med hunden idag, passat på då det regnade lite mindre. Såg även på friidrotten.
Så imorgon om vädret blir bättre ska jag nog åka till stallet och rida, börjar äntligen få tillbaka lusten lite..



Sötisen 11 veckor gammal.


Hittade en bild på hennes föräldrar, hon är rätt lik sin mamma..


Här går vi på hundkurs.

så slött

Vilken natt.. Vi kom hem kvart över sex i morse. Följde me kusin till en fest med bara beach-folk och jag, det var lite skumt i början, alla undra vem jag var och det ställdes tusen frågor. Men sen när alla fick i sig mer sprit så blev det lättsamt och trevligt! Två stycken däckade innan utgång. Vi for ner till Flustret runt ett och var där i två timmar innan de stängde. Sen hamnade vi på värsta efterfesten, jag har inte riktigt varit så mycket för efterfester förut, men vi hamnade hos Felix som seriöst stod i säkert 2timmar och lagade mat åt oss! Det var asiatiskt och gott =)
Idag har vi bara varit slöa och hängt i soffan, blev pizza till middag.. Måste göra något imorgon så jag inte blir försoffad!

 

mysterium

Jag undrar ibland eller egentligen rätt ofta, hur många människor är lyckliga? Och vad är lycka? Jag antar att alla männsikor definierar lycka på olika sätt beroende på vad man har upplevt och vad man vill uppnå..
Jag tror att det är färre människor än vad vi tror som är lyckliga, eller att alla inte uppskattar det man har. Eller att man inte har lärt sig att känna vad känslan lycka gör med oss och vad den har för påverkan.
Jag tror att många strävar efter lyckan, och att alla gör det på olika sätt. Och att samhället bidrar lite till olyckan i lyckan om ni förstår vad jag menar... Man vill att allt ska vara perfekt för man tror att det är det som bidrar till att man blir lycklig. Man ska hitta den rätta partnern att dela sitt liv med, man vill då ha ett perfekt bröllop och ägnar jätte mycket tid till att planera och fixa, man ägnar alldeles för mycket tid till alla förberedelser och lägger ut massor av pengar och glömmer av vad bröllopet egentligen betyder för man tycker att själva akten är det viktigaste, Inte att man ska dela ett liv tillsammans med den andra människan som man ska gå jämnsides med fram till altaret, man tänker inte så nuför tiden man tänker för materiellt. Man tror att hög status är lycka.. Så fel så fel..
Man vill ha det perfekta hemmet, det ska vara rätt storlek, det ska vara fräscht helst fint renoverat, man ska ha en fin inredning i huset osv osv..

Det ställs krav på oss i dagens samhälle att en utbildning nästan är ett måste för att få ett jobb och vi måste ju ha ett jobb för att försörja oss och ha råd med det perfekta hemmet och allt det materiella vi önskar oss. Vi kanske bara har drömmar om vad som gör oss lyckliga? Hur många tar tag i saken och funderar över vad som skulle göra just dig lycklig? Eller är du redan lyckig, i sådana fall- passa på att njut!!
Tror ni att vi som har strävat halva våra liv efter det där idylliska hemmet och allt vi önskar oss verkligen gör oss lyckligare? Eller är en hemlös i Irak lyckligare än vad de flesta av oss är? Varje dag det ej är krig där just han befinner sig kanske han känner lycka.. Han kanske har lärt sig att uppskatta livet på ett helt annat sätt än vad många av oss ens kommer att göra..

Ja jag vet inte hur många som känner sann lycka men jag önskar att fler har viljan att finna den, på sitt eget sätt.


.
Detta är min lycka som jag älskar oändligt obeskrivligt mycket!


Blandat

Det är inte de bästa kvalitéerna på klippen, men ni kan lyssna på låtarna medans ni gör något annat.. Men ibland kan låtar beskriva känslor på ett sätt som en annan inte kan..






Inga ord räcker till

Min värsta dröm som jag haft i flera år har idag nästan konstaterats sann.. Jag är rädd att den kommer att slå in och förverkligas. Jag är sårad, besviken, sviken, ledsen, arg, och tom..

Trodde inte någon kunde sjunka så lågt, speciellt inte du?! Så fel man kan ha, så dåligt man kan känna en person man stod så nära.. Jag kan nog inte förlåta.. Jag är inte stark nog, jag måste glömma.



Lifes sucks sometimes

Mitt nya liv har börjat, eller nåt... Ligger i en ny säng som skall vara min ett tag framöver.. Jag saknar ord, jag saknar vettiga tankar, jag saknar mycket just nu... Jag letar ny musik, jag går nya promenader med hunden, jag måste skaffa en ny fritid, ett nytt liv.. Bryta alla gamla mönster, skapa nya vanor och rutiner.. Jag är trött, på obeskrivligt mycket, speciellt på att bli sviken. Och jag kan inte sluta tänka på meningen med livet just nu, jag försår inte varför människan skapades, varför med så många känslor?  Varför så komplicerat?

Ibland krävs det inte mer, ett bevis på styrka.

Hur får man ett bra slut på något stort?



"Den som växer och blir stor
 vet exakt vart värken bor
 om hon nångång tittat in, innanför sitt skinn,
 de är du som väljer så var noga med ditt val
 det är ändå du som väljer vem du är"


-Olle Ljungström

RSS 2.0